19 april
Rotterdam

Landelijke Ad-dag | 19.04.24

Op 19 april organiseert de Rotterdam Academy een landelijke Ad-dag. Een dag voor studenten, alumni, werkgevers en docenten en andere geïnteresseerden. Een dag voor ‘professionals in de dop’. Ad-studenten leveren een grote bijdrage aan de transitie tot een meer duurzame samenleving. Ad-opleidingen leiden hun studenten ook toekomstbestendig op. 

Collega's van Hobéon verzorgen die dag een van de workshops. Tijdens deze workshop gaan zij in op het thema Duurzaam hoger onderwijs en de meerwaarde van het Keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs voor studenten, docenten en het werkveld.

Met de Sustainable Development Goals wordt beoogd een meer rechtvaardige en duurzame wereld te realiseren. Veel hogescholen waaronder de Rotterdam Academy implementeren deze SDG's in hun onderwijs- en  onderzoeks-programma's. Met het beoordelingskader 'Sustainable Development in Higher Education'  (SHE-beoordelingskader) kunnen de verankering van deze doelen in het onderwijs, onderzoek en de bedrijfsvoering aantoonbaar worden gemaakt. 

Met het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs (DHO) maken opleidingen aantoonbaar dat zij werken aan de realisatie van de SDG-agenda.

Keurmerk DHO