Expertisebijeenkomst 'Op weg naar een toekomstbestendig onderwijsaanbod'

Hoe toekomstbestendig is uw onderwijsaanbod? Het antwoord op deze vraag is complex en kent meerdere dimensies. Een grondige analyse van uw onderwijsaanbod geeft zowel een kwalitatief als een kwantitatief beeld van de doelmatigheid van uw opleidingen. Tijdens deze bijeenkomst leert u hoe u een dergelijke analyse kunt aanpakken. Ook brengen we voor u alle stappen in kaart om te komen tot een volledig en goed onderbouwde aanvraag voor een nieuwe opleiding ten behoeve van beoordeling door de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs. 

Lees meer

Uitgave over juridische aspecten rondom toetsing, beoordeling en examinering

Eind november 2018 verschijnt bij SDU een uitgave bij gelegenheid van het jaarsymposium van de Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht (NVOR) getiteld ‘Juridische aspecten van toetsing, beoordeling en examinering in het onderwijs’ geschreven door Pieter Huisman, Ben Vermeulen en Stefan Philipsen.

Lees meer

ml staand smal links

Blog

Op het blog signaleren onze adviseurs ontwikkelingen in met name het onderwijsbeleid en kwaliteitszorg. De focus van de bijdragen ligt in het bijzonder op middelbaar en hoger onderwijs.

Hobéon is ook actief in de sectoren kunst en cultuur, monumentenzorg, architectuur, het MKB en als persoonscertificeerder voor diverse beroepsgroepen. Op dit weblog wordt zo nu en dan ook aan actuele ontwikkelingen in deze sectoren aandacht geschonken.

Ga naar het blog

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en onze weblogs bekijken?  Wij geven twee digitale nieuwsbrieven uit, één met als onderwerp Onderwijs en één met als onderwerp Cultureel Erfgoed. Beide nieuwsbrieven bevatten informatie over actuele ontwikkelingen in het betreffende werkveld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Onderwijs

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Cultureel Erfgoed

Hobéon Special

Hobéon Special is een magazine waarin we actuele onderwerpen en (de gevolgen van) toekomstige ontwikkelingen in ons en uw werkterrein belichten. 

Ga naar Hobéon Special

Nieuws

Een interessante opdracht, wijzigingen in wet- en regelgeving of een door één van onze adviseurs geschreven publicatie? Dat is een nieuwsbericht waard. 

Bekijk het nieuws

Agenda

Wilt u weten wanneer wij trainingen organiseren, spreken op een congres of aanwezig zijn op een bijeenkomst? Bekijkt u dan onze agenda en zie waar u ons kunt tegenkomen. 

Ga naar agenda