iv staand web transparant rechts

Weblog

Over toetsen nu en in de toekomst 

Bij veel onderwijsinstellingen speelt momenteel de vraag 'hoe zet je online toetsen op een veilige en betrouwbare manier in'? Uit gesprekken die wij met vertegenwoordigers van het onderwijs voeren, merken we dat ook naar het reguliere of oorspronkelijke toetsproces anders gekeken wordt. Het is met name de afhankelijkheid van summatieve toetsen, die ter discussie staat. In dit weblog staan Hobéon adviseurs Inge Ville en Heleen Hanssens stil bij deze ontwikkelingen en bij de waardes - van toetsen - die daaraan ten grondslag liggen.  

 Lees meer

Actueel

Hobéon (online) Autumn School 2020

Gaat het hoger onderwijs structureel veranderen? Na een periode van rust en overdenking mogen er na de zomervakantie -met aangepaste lesroosters en spreidingsregels- weer meer onderwijsactiviteiten plaatsvinden op hogescholen en universiteiten. Samen met u kijken wij in deze periode graag vooruit. Is corona een aanleiding of zelfs noodzaak om uw onderwijs te veranderen of anders te structureren?

Werk tijdens de 6-daagse Autumn School van Hobéon in 10 dagdelen (in de periode van 28 september tot 9 oktober) aan uw plan van aanpak voor de weerbaarheid van uw instelling/opleiding. En ga op een interactieve en praktische wijze aan de slag met de structurele vormgeving van het ‘nieuwe normaal’ in het onderwijs. 

Download de brochure

Blog

Op het blog signaleren onze adviseurs ontwikkelingen in met name het onderwijsbeleid en kwaliteitszorg. De focus van de bijdragen ligt in het bijzonder op middelbaar en hoger onderwijs.

Hobéon is ook actief in de sectoren kunst en cultuur, monumentenzorg, architectuur, het MKB en als persoonscertificeerder voor diverse beroepsgroepen. Op dit weblog wordt zo nu en dan ook aan actuele ontwikkelingen in deze sectoren aandacht geschonken.

Ga naar het blog

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en onze weblogs bekijken?  Wij geven twee digitale nieuwsbrieven uit, één met als onderwerp Onderwijs en één met als onderwerp Cultureel Erfgoed. Beide nieuwsbrieven bevatten informatie over actuele ontwikkelingen in het betreffende werkveld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Onderwijs

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Cultureel Erfgoed

Hobéon Special

Bekijk de diverse edities

Hobéon Special is een magazine waarin we actuele onderwerpen en (de gevolgen van) toekomstige ontwikkelingen in ons en uw werkterrein belichten.