web rvk staand smal

Nieuwsbericht

Hobéon ontvangt ACP Keurmerk


Op donderdag 31 oktober 2019 ontving Hobéon het keurmerk voor Accredited Consulting Practice (ACP) uit handen van prof. dr. Mark van Twist, voorzitter van de Orde van organisatiedeskundigen en –adviseurs (Ooa).

De Orde van organisatiedeskundigen en –adviseurs (Ooa) is eigenaar van het ACP keurmerk. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moeten bureaus aantonen dat hun medewerkers voldoen aan de hoogste professionele ontwikkelingseisen. CIIO deed onderzoek bij Hobéon om te beoordelen of wij aan de ACP-eisen voldoen.

Lees Meer

 

 

 

Weblog

Impact van privacyregelgeving voor examencommissies 

Examencommissies hebben een belangrijke taak in het borgen van de toetsing en examinering van de opleiding. Daarbij moet worden geopereerd in een ingewikkeld en steeds veranderend juridisch speelveld. Er zijn uitspraken van rechters waar examencommissies in eerste instantie misschien niet zo op bedacht zijn. Een van die uitspraken betreft een oordeel van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg, gewezen eind 2017, in het kader van de uitleg van de Europese privacyrichtlijn. Deze uitspraak kan en heeft in de praktijk consequenties voor de richtlijnen rond inzage van gemaakte tentamens.

  

Lees meer

Blog

Op het blog signaleren onze adviseurs ontwikkelingen in met name het onderwijsbeleid en kwaliteitszorg. De focus van de bijdragen ligt in het bijzonder op middelbaar en hoger onderwijs.

Hobéon is ook actief in de sectoren kunst en cultuur, monumentenzorg, architectuur, het MKB en als persoonscertificeerder voor diverse beroepsgroepen. Op dit weblog wordt zo nu en dan ook aan actuele ontwikkelingen in deze sectoren aandacht geschonken.

Ga naar het blog

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en onze weblogs bekijken?  Wij geven twee digitale nieuwsbrieven uit, één met als onderwerp Onderwijs en één met als onderwerp Cultureel Erfgoed. Beide nieuwsbrieven bevatten informatie over actuele ontwikkelingen in het betreffende werkveld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Onderwijs

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Cultureel Erfgoed

Hobéon Special

Bekijk de diverse edities

Hobéon Special is een magazine waarin we actuele onderwerpen en (de gevolgen van) toekomstige ontwikkelingen in ons en uw werkterrein belichten.