Flexibele leerroutes voor werkenden: het experiment ‘flexibilisering deeltijdonderwijs’ in een notendop

Rianne Versluis is ruim twaalf jaar adviseur bij Hobéon. Naast adviseur is zij secretaris bij opleidingsbeoordelingen en kwaliteitsmanager binnen Hobéon. Sinds een jaar is Rianne ook portefeuillehouder ‘flexibilisering’ binnen het bedrijf. Dit betekent dat zij actuele ontwikkelingen rond dit onderwerp op de voet volgt, onder andere door op gesprek te gaan bij een aantal bij de pilot betrokken hogescholen, en een controlerende partij zoals de NVAO. In dit blog vijf vragen beantwoord door Rianne Versluis.

Lees meer

Expertisebijeenkomst 'Op weg naar een toekomstbestendig onderwijsaanbod'

Hoe toekomstbestendig is uw onderwijsaanbod? Het antwoord op deze vraag is complex en kent meerdere dimensies. Een grondige analyse van uw onderwijsaanbod geeft zowel een kwalitatief als een kwantitatief beeld van de doelmatigheid van uw opleidingen. Tijdens deze bijeenkomst leert u hoe u een dergelijke analyse kunt aanpakken. Ook brengen we voor u alle stappen in kaart om te komen tot een volledig en goed onderbouwde aanvraag voor een nieuwe opleiding ten behoeve van beoordeling door de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs.

Lees meer

rv staand smal transparant 1

Blog

Op het blog signaleren onze adviseurs ontwikkelingen in met name het onderwijsbeleid en kwaliteitszorg. De focus van de bijdragen ligt in het bijzonder op middelbaar en hoger onderwijs.

Hobéon is ook actief in de sectoren kunst en cultuur, monumentenzorg, architectuur, het MKB en als persoonscertificeerder voor diverse beroepsgroepen. Op dit weblog wordt zo nu en dan ook aan actuele ontwikkelingen in deze sectoren aandacht geschonken.

Ga naar het blog

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en onze weblogs bekijken?  Wij geven twee digitale nieuwsbrieven uit, één met als onderwerp Onderwijs en één met als onderwerp Cultureel Erfgoed. Beide nieuwsbrieven bevatten informatie over actuele ontwikkelingen in het betreffende werkveld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Onderwijs

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Cultureel Erfgoed

Hobéon Special

Hobéon Special is een magazine waarin we actuele onderwerpen en (de gevolgen van) toekomstige ontwikkelingen in ons en uw werkterrein belichten. 

Ga naar Hobéon Special

Nieuws

Een interessante opdracht, wijzigingen in wet- en regelgeving of een door één van onze adviseurs geschreven publicatie? Dat is een nieuwsbericht waard. 

Bekijk het nieuws

Agenda

Wilt u weten wanneer wij trainingen organiseren, spreken op een congres of aanwezig zijn op een bijeenkomst? Bekijkt u dan onze agenda en zie waar u ons kunt tegenkomen. 

Ga naar agenda