Nieuwsberichten

28 nov. 2017 | Actualiteitendag examencommissies hoger onderwijs

dinsdag, 17 oktober 2017

Op 28 november 2017 organiseert Hobéon een Actualiteitendag examencommissies hoger onderwijs.
Tijdens de actualiteitendag worden relevante en actuele ontwikkelingen in onderwijs, beleid en wetgeving besproken die impact hebben op het werk van examencommissies. Vragen die aan de orde komen, zijn onder andere: Waar gaat de examencommissie over? En waar ligt de verantwoordelijkheid van management en docent? Daarnaast is deze training bedoeld om de juridische blik van examencommissies aan te scherpen, mede aan de hand van actuele jurisprudentie en casuïstiek(oefeningen). 

» Lees verder

Duurzaamheid in het onderwijs

dinsdag, 10 oktober 2017

Steeds meer hogescholen en mbo scholen realiseren hun duurzame ambities. Met diverse producten en diensten ondersteunt Hobéon opleidingen en instellingen bij de ontwikkeling en implementatie van duurzaamheid in de organisatie en het onderwijs. 
Hieronder een overzicht van onze activiteiten op dit gebied.

» Lees verder

Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit voor Assessmentcentrum én Expertisecentrum assessments lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam

woensdag, 04 oktober 2017

Op 3 oktober ontving het Assessmentcentrum van het Instituut voor de Lerarenopleidingen (IvL) van de Hogeschool Rotterdam uit handen van Fred de Bruijn het Hobéon Keurmerk voor Kwaliteit (HKK). Het Assessmentcentrum ontving dit keurmerk omdat het heeft aangetoond te voldoen aan de HKK kwaliteitscriteria voor assessmentcentra én aan de HKK kwaliteitscriteria voor expertisecentra.

» Lees verder

Actualiteitendag examencommissies hoger onderwijs 28/11/2017

vrijdag, 08 september 2017

Sinds ‘Versterking bestuurskracht’ nemen examencommissies een centrale rol in bij de borging van de toetsing en de borging van het eindniveau van de student. Examencommissies moeten opereren in een steeds veranderend speelveld en de onafhankelijke positionering roept soms vragen op: waar gaat de examencommissie over, en waar ligt de verantwoordelijkheid van management en docent?

» Lees verder

Training intern auditoren in het onderwijs (open inschrijving)

vrijdag, 16 juni 2017

Hobéon heeft een trainingsprogramma opgezet voor (beginnende) auditoren in het onderwijs. De training (eerstvolgende data op 18 oktober en 22 november 2017) is gebaseerd op de expertise die Hobéon heeft op het gebied van kwaliteitszorg en de ervaring die is opgedaan met het uitvoeren van audits. Het programma heeft inmiddels met succes gedraaid, zowel als maatwerk en als open inschrijving. De training is bedoeld voor interne auditoren in het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. 

» Lees verder