hh staand web transparant rechts 

Weblog

Het Coronavirus; een professionaliseringstraject voor samenwerken


Het Coronavirus heeft een nieuwe werkelijkheid gecreëerd. Het dwingt ons als maatschappij meer samen te werken aan een hoger doel, namelijk het land genezen van deze ziekte. Onze prioriteiten en belangen komen in deze onzekere tijden op één lijn te liggen. Er ontstaan vele initiatieven om elkaar te helpen, er voor elkaar te zijn en collectief gehoor te geven aan de ingestelde maatregelen. Wat maakt dat mensen verbinden?  Wat kunnen we hiervan leren? En hoe kunnen we dit faciliteren?

 

Lees meer

Weblog

Het ontwikkelgesprek: ervaringen en tips

Met de introductie van het NVAO Beoordelingskader 2016 was ook het ontwikkelgesprek een feit. Het was een wens van de Tweede Kamer, bedoeld om een scheiding aan te brengen tussen beoordeling en verbetering. Het betreft een gesprek tussen opleiding en panel waarin mogelijke verbeteringen vanuit een ontwikkelperspectief aan de orde komen, zonder dat de beoordeling daarin een rol speelt. 

Panelvoorzitters Willem van Raaijen en Fred de Bruijn voerden de afgelopen jaren diverse ontwikkelgesprekken. In dit weblog delen zij hun ervaringen en tips.

Lees meer

Blog

Op het blog signaleren onze adviseurs ontwikkelingen in met name het onderwijsbeleid en kwaliteitszorg. De focus van de bijdragen ligt in het bijzonder op middelbaar en hoger onderwijs.

Hobéon is ook actief in de sectoren kunst en cultuur, monumentenzorg, architectuur, het MKB en als persoonscertificeerder voor diverse beroepsgroepen. Op dit weblog wordt zo nu en dan ook aan actuele ontwikkelingen in deze sectoren aandacht geschonken.

Ga naar het blog

Digitale nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten en onze weblogs bekijken?  Wij geven twee digitale nieuwsbrieven uit, één met als onderwerp Onderwijs en één met als onderwerp Cultureel Erfgoed. Beide nieuwsbrieven bevatten informatie over actuele ontwikkelingen in het betreffende werkveld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Onderwijs

Schrijf u in voor de nieuwsbrief Cultureel Erfgoed

Hobéon Special

Bekijk de diverse edities

Hobéon Special is een magazine waarin we actuele onderwerpen en (de gevolgen van) toekomstige ontwikkelingen in ons en uw werkterrein belichten.