De kracht van Jos de Gooijer

J.G.J. de Gooijer

ir. J.G.J. (Jos) de Gooijer

E-mail: j.degooijer@hobeon.nl
Telefoon: (070) 30 66 850
Linkedin: linkedin

"Gedeelde kennis is dubbele kracht."

Met mijn (technische) Chemie opleiding aan de TU Delft en mijn werkervaringen in de techniek, zou je mij een techneut kunnen noemen. De werkelijkheid ligt echter iets genuanceerder. Na enkele jaren gewerkt te hebben aan de TU Delft als afstudeerbegeleider, waarbij ik ook colleges verzorgde, ben ik in het mbo aan de slag gegaan. Als opleidingscoördinator van een aantal opleidingen werktuigbouwkunde en metaalbewerking heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van opleidingsprogramma’s, lesmateriaal en examens. In die tijd is het EVC-systeem in de (mbo-)techniek opgezet. Ik heb, als gecertificeerd intern auditor voor ISO-9001, veel interne audits uitgevoerd. Een ervaring die in mijn huidige functie goed van pas komt.

Door mijn deels technische, deels onderwijs gerelateerde werkverleden heb ik een brede ervaring opgebouwd, die ik goed kan inzetten in mijn huidige functie bij Hobéon SKO. Als certificatiecoördinator binnen de persoonscertificering ben ik voornamelijk bezig met het coördineren, ontwikkelen, maar ook met het vernieuwen van diverse bestaande certificatieschema’s. Dit betekent regelmatig overleg voeren met Colleges van Deskundigen en Certificatie- en Examencommissies.

Een flink deel van mijn tijd besteed ik aan toetsing binnen het schema Niet-Destructief Onderzoekers (SKNDO), een uitgesproken technisch beroep. Daarnaast ben ik tweede man bij de schema’s Arbeidsdeskundigen en Roerende Zaken (beide niet technisch). Het werk van de Arbeidsdeskundigen speelt zich af op het snijvlak van Mens-Werk-Inkomen. Het schema Roerende Zaken is weer van geheel andere orde: taxaties, veilingen van allerhande roerende zaken zoals kunst, antiek, verzamelingen, inboedels/inventarissen etc.

Overige schema’s onder mijn beheer zijn de GAGS en CFI. De GAGS: een zeer specialistische functie (gebaseerd op de medisch-milieukunde) bij de (semi) overheid, vallend onder GGD. CFI gaat over de chauffeurs die in heel Nederland batterijen ophalen bij supermarkten, winkels, scholen etc.

Incidenteel voer ik audits uit bij specifieke beroepsopleidingen, meestal in het kader van persoonscertificering maar ook wel daarbuiten (bv. maatwerktrajecten).

Ik kan mijn kennis en ervaring kwijt in opdrachten die gerelateerd zijn aan competentiegericht onderwijs, toetsing en EVC. Mijn expertise ligt in het procesmatig denken. Het analyseren van processen is een krachtig instrument. Mijn verscheidenheid aan ervaringen maakt het eenvoudiger om verbanden te leggen. Het biedt mij de mogelijkheid om oplossingsgericht met klanten mee te denken. Dat doe ik dan ook graag.

Omdat ik geloof in kennis delen en in de kracht van kennis, en omdat ik zie dat kennis vaak te veel in de hoofden van individuen blijft zitten, is mijn motto: gedeelde kennis is dubbele kracht! Samen kom je verder.

« Terug naar het overzicht van onze medewerkers