Blog

Mijn eerste weken als junior adviseur bij Hobéon

Mijn naam is Sam Graves. Sinds een aantal weken ben ik werkzaam als junior adviseur bij Hobéon. Gezien mijn belangstelling voor onderwijs, beleid en advies past deze functie perfect bij mijn interesses.

Mijn naam is Sam Graves. Sinds een aantal weken ben ik werkzaam als junior adviseur bij Hobéon. Gezien mijn belangstelling voor onderwijs, beleid en advies past deze functie perfect bij mijn interesses. Het bekijken, beoordelen en adviseren van onderwijsinstellingen en opleidingen trok mij direct aan in Hobéon. Mijn eerste ervaringen als junior adviseur zijn zeer positief. Ik heb de afgelopen weken een enthousiast team, een open sfeer en interessant werk mogen ervaren.

Ik ben terecht gekomen in een enthousiast, gezellig en gedreven team. Vanaf de eerste dag heb ik de mogelijkheid gekregen om met verschillende collega’s uitgebreide kennismakingsgesprekken te voeren. Erg leuk en interessant om erachter te komen wat iedereen drijft en bezighoudt, zowel binnen als buiten Hobéon. Mij is vooral opgevallen dat iedereen andere persoonlijkheden, achtergronden, kwaliteiten en drijfveren heeft. Dat maakt het team in mijn ogen uniek en sterk.

Tijdens de kennismakingsgesprekken en andere ontmoetingen kwam de openheid van het team ook duidelijk naar voren. Iedereen gaf aan dat ik altijd mag aankloppen voor vragen en/of advies. Erg fijn om als starter zo op weg geholpen te worden. Ondanks het thuiswerken, word ik nu ook constant door collega’s betrokken bij opdrachten. Het inwerken verloopt daardoor prettig en ik leer elke dag nieuwe dingen.

De afgelopen weken ben ik tijdens het inlezen, meekijken en meedenken al met veel verschillende dingen in aanraking gekomen: accreditatierapporten, diverse beoordelingskaders, een sales training, het verwerken van de data van een instroomonderzoek, een EVC audit, een regieoverleg, de NVAO secretaristraining, etc. Mijn beeld van de werkzaamheden is daardoor steeds completer geworden de afgelopen weken. Ik heb de werkzaamheden tot nu toe als erg interessant en divers ervaren. Fijn dat het direct mogelijk is om mee te kijken en denken. Dit biedt de kans om veel nieuwe dingen te leren en het zeer diverse werk direct te ondervinden. De diversiteit en afwisseling aan werkzaamheden maakten de afgelopen weken al erg leuk en uitdagend! Daarnaast vind ik het werk inhoudelijk ook erg interessant. Het bekijken, beoordelen en adviseren van onderwijsinstellingen en opleidingen heb ik al enigszins mogen meemaken en het smaakt zeker naar meer!