Nieuws

Hobéon SKO gaat uitgifte pyro-pass verzorgen voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Hobéon SKO gaat voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) de uitgifte van de pyro-pass verzorgen. Hiermee kunnen groothandelaren in professioneel vuurwerk gemakkelijker controleren of een koper de juiste papieren bezit om bijvoorbeeld P2-vuurwerk te kopen. De pyro-pass krijgt de vorm van een e-license.

In de voorgenomen wijziging van het Vuurwerkbesluit is de invoering opgenomen van de pyro-pass. Houders van een pyro-pass zijn vaak beroepsmatig met professioneel vuurwerk bezig. Als ze zijn opgenomen in het pyro-passregister kunnen ze met de pas bij handelaren aantonen dat ze over de juiste papieren beschikken voor de aanschaf van professioneel vuurwerk.

Voor Hobéon SKO, onderdeel van Kiwa en gespecialiseerd in persoonscertificering, was al direct duidelijk dat een digitale pyro-pass op de mobiele telefoon van de gebruiker veruit te prefereren was boven een fysiek pasje. 

Met het eLicense-platform van Kiwa Digital Certification kunnen snel en betrouwbaar authenticatiemiddelen, certificeringen en andere (persoonsgebonden) licenties worden verstrekt aan medewerkers of klanten. Deze e-licences staan in een e-wallet op de mobiele telefoon van de drager en zijn dus een stuk gebruiksvriendelijker dan de traditionele papieren of plastic pasjes die kunnen beschadigen en kwijtraken. Ook kan een digitale licentie veel eenvoudiger worden gecontroleerd of vernieuwd.

Meer weten over Kiwa eLicense? Bekijk de productpagina.