vs

Training Vlaggensysteem

Kinderen en jongeren komen regelmatig in aanraking met seksualiteit. Op internet, via vrienden, in tijdschriften, op tv, op school, in films... Kinderen en jongeren zijn volop hun eigen lichaam en seksualiteit aan het verkennen en ontdekken.

 

Kinderen spelen doktertje, worden verliefd, kussen, zoeken informatie op internet of praten erover met leeftijdsgenootjes. Op deze manier krijgen zij een realistisch beeld van (de eigen) seksualiteit. Al doende leren zij hun eigen wensen en grenzen beter kennen.

Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zelfs zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? En hoe leer je ze wat wel en niet oké seksueel gedrag is?

Het Vlaggensysteem

Het Vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren te duiden en er adequaat op te reageren.

Training, certificering en licentiering


Hobéon heeft in december 2019 de training, certificering en licentiering van het Vlaggensysteem overgenomen van Movisie. 

Momenteel verzorgen wij:

  • Basistraining 'Werken met het Vlaggensysteem'
    In de basistraining Werken met het Vlaggensysteem leer je het Vlaggensysteem toe te passen.

Inschrijven

 

  • Train-de-trainer 'Werken met het Vlaggensysteem'
    Na uw deelname aan de basistraining is het mogelijk om deel te nemen aan de driedaagse Train-de-trainer Werken met het Vlaggensysteem. Met dit Train-de-Trainer Certificaat kunt u binnen uw eigen organisatie de basistraining verzorgen. Hebben er binnen uw organisatie meerdere personen een Train-de-trainers certificaat, dan ontvangt u als instelling van ons een licentie.

Inschrijven

 

  • Terugkomdag 'Werken met het Vlaggensysteem'
    Als gecertificeerd trainer Vlaggensysteem moet u eens in de twee jaar een terugkomdag volgen om uw certificaat/licentie te behouden.

Inschrijven


Ga voor meer informatie over het Vlaggensysteem is ook terug te vinden op: www.vlaggensysteem.nl

Sinds 31 mei 2021 is Hobéon (HMC) als instelling CRBKO geregistreerd.