kwaliteit

MASTERCLASS

Kwaliteit van toetsen 

Het ministerie van Onderwijs, cultuur en wetenschappen stelde in zijn rapport ‘De kwaliteit van de toetsing in het hoger onderwijs’ dat kwaliteit van toetsing in hoge mate de waarde van het diploma bepaalt. Door de pandemie waren scholen genoodzaakt om alternatieven te bieden, zodat studenten konden aantonen dat zij aan de leeruitkomsten van de opleiding voldeden en daarmee in aanmerking kwamen voor het diploma.

Mede door deze ontwikkeling wordt momenteel veel en opnieuw nagedacht over de functie, de frequentie en de vorm van toetsing in het gehele onderwijs. Daarnaast is het onderwijs altijd in beweging waar toetsing een onderdeel van uitmaakt. Zo wordt er steeds meer door externen en gepersonaliseerd getoetst. Hoe behoud je de kwaliteit? Hoe blijf je in deze veranderingen betrouwbaar en valide toetsen? In deze masterclass proberen wij daar samen met u een antwoord op te geven. We gaan terug naar de essentie van kwaliteit en delen good practices met u vanuit onze auditervaringen.  

Voor wie 

Deze masterclass is bedoeld voor hogeschooldocenten, interne en externe examinatoren, toetscoordinatoren, toetsconstructeurs, leden van de examencommissies, toetscommissies en/of curriculumcommissies.

De experts

drs. Heleen Hanssens – Senior adviseur
Roel van Krieken MSc - Senior adviseur

Kosten

De investering voor deelname aan de online masterclass is € 175,-- per persoon. (excl. BTW).

Informatie

Hebt u vragen over de training mail dan met communicatie@hobeon.com

InCompany

Deze training kunnen wij ook InCompany organiseren, desgewenst met maatvoering op specifieke vragen of casussen.