panel

Auditoren in het onderwijs

Onderwijsorganisaties kunnen veel over zichzelf leren via audits. Een audit laat zien waar een organisatie staat, of de beoogde kwaliteit en doelen zijn behaald en wat verbeterpunten zijn. Zo draagt een audit bij aan continue verbetering. Dankzij de certificering van Hobéon weet u dat uw auditoren de kennis en ervaring hebben om uw onderwijsinstelling - van basisschool tot universiteit - naar een hoger niveau te tillen. Gecertificeerde auditoren stimuleren professionalisering binnen uw instelling.

Informatie aanvragen
 

Omschrijving

Het certificaat voor auditoren geeft zichtbaarheid aan het vakmanschap van uw auditoren. U kunt certificering bovendien inzetten als HRM-instrument om de professionalisering van uw auditoren te stimuleren. Tijdens het certificatietraject maakt de auditor een rapportage van een audit die we bespreken en beoordelen.

Auditor kwaliteitszorg en onderwijsprocessen

Hobéon certificeert auditoren van onderwijsprocessen (interne audits) in het po, vo, mbo, hbo en wo.

Een auditor kwaliteitszorg controleert tijdens een audit of de instelling in de praktijk werkt volgens de procedures, werkinstructies en voorschriften van kwaliteitszorgsystemen. Deze auditoren zijn verplicht een certificaat in het bezit te hebben. Een auditor onderwijsprocessen heeft de focus op interne audits.

Niveaus auditoren

Aan de vakbekwaamheid van auditoren stellen we hoge kwaliteitseisen. Hobéon ontwikkelde een systeem voor persoonscertificering van auditoren met op drie niveaus specifieke competentieprofielen: 

  • Auditor niveau 1. Een beginnend auditor met een basisopleiding, die deelnam aan enkele audits in het onderwijs.
  • Auditor niveau 2. Een auditor met een basisopleiding, enkele jaren ervaring, die meerdere audits uitvoerde en ruime ervaring heeft met auditen binnen het onderwijs.
  • Lead auditor. Een ervaren auditor die leiding kan geven, met de opdrachtgever praat en de vertaalslag maakt naar de audit. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van auditen binnen het onderwijs, inclusief het leiding geven aan auditteams.

Een gecertificeerd auditor is aantoonbaar vakbekwaam op een specifiek gebied voor een periode van drie jaar.

Downloads

Regeling voor het Systeem Auditoren in het Onderwijs (SAO).

Tarieven

Tarieven per 1 januari 2023 (exclusief btw)     

Reguliere certificatie      
niveau 1     €   1.275,-
niveau 2     €   1.275, -
lead auditor     €  1.870,-
Hercertificatie       
niveau 1     €   1.275,-
niveau 2     €   1.275,-
lead auditor     €  1.870,-
Portfoliobegeleiding  
voor alle niveaus € 680,-

Meer informatie

Wenst u meer informatie over de certificering van auditoren in het onderwijs, vraag dan via het online aanmeldformulier meer informatie aan. Geeft u daarbij aan over welk certificatieschema u informatie wenst te ontvangen: Auditor niveau 1 (beginnend auditor), Auditor niveau 2 (auditor)  of niveau 3 (Lead auditor). Wij sturen de gewenste informatie naar het door u opgegeven adres.

Aanvraagformulier

 

Register

Hieronder treft u een overzicht van door Hobéon gecertificeerde auditoren.

Hobéon heeft ruime ervaring in de onderwijssector
Gecertificeerde auditoren stimuleren professionalisering binnen uw instelling en branche