persoonscertificering

Certificering EVC-aanbieders

Een EVC-aanbieder is een erkend bureau dat iemands kennis en kunde beoordeelt aan de hand van een relevante, landelijk vastgestelde standaard en het resultaat hiervan vastlegt in een zogeheten ervaringscertificaat. Hobéon beoordeelt al vele jaren een groot aantal EVC-aanbieders. Door middel van een audit stellen wij vast of een EVC-aanbieder voldoet aan de eisen voor erkenning. 

Beoordeling

Een beoordelaar (assessor) moet voldoende verstand hebben van het inhoudelijke gebied waarop de kandidaat wil worden beoordeeld. Een erkenning van een EVC-aanbieder is daarom altijd gekoppeld aan een of meer van die inhoudelijke gebieden. Hobéon beoordeelt elke 36 maanden of een EVC-aanbieder de EVC-procedures op die gebieden met de vereiste kwaliteit uitvoert. Daarnaast houdt het, zodra het ervaringscertificaaat is uitgereikt, tussentijds toezicht op de aanbieder door een jaarlijkse follow-up check van het kwaliteitszorgsysteem en twee keer per jaar een steekproefsgewijze controle.

Bij een positief resultaat adviseert Hobéon het Nationaal Kenniscentrum EVC tot erkenning. Die erkenning biedt een kwaliteitsgarantie naar de kandidaat en zijn of haar eventuele werkgever.

Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van een EVC-procedure vooral wordt bepaald door de kwaliteit van de betreffende assessoren. Hobéon besteedt hier dan ook veel aandacht aan bij de beoordeling van de EVC-aanbieder. Om deze vakbekwaamheid extra te waarborgen en zichtbaar te maken heeft Hobéon in aanvulling op de beoordeling van EVC-bureaus een persoonscertificering voor assessoren.

Hobéon heeft een zeer uitgebreid en stabiel klantenbestand op dit gebied. Klanten waarderen de degelijke en tegelijkertijd klantgerichte en ontwikkelingsgerichte aanpak van Hobéon.

Links