Workshops en proefaudit op Aruba

5 jaar geleden

Naast de proefaudit verzorgden Wienke Blomen en Ruud van der Herberg ook een aantal workshops. Onder de deelnemers waren onder andere medewerkers van het IPA, de Inspectie, het Ministerie van Onderwijs, en besturen en directies van kleuter- en basisscholen. Er kwamen diverse thema's aan de orde, waaronder:

  • de rol van examencommissie en toetscommissie;
  • opleiden in de school; en
  • de belangrijkste ontwikkelingen in het Nederlandse hoger onderwijs.

 Wienke Blomen verzorgt een presentatie voor medewerkers van het IPA

Voorbereiding op audit

De proefaudit en de workshops stonden allen in het teken van de voorbereiding op het bezoek van een panel van de NVAO, later dit jaar.

Eveneens ter voorbereiding op de officiële audit, bezocht een delegatie van het Instituto Pedagogico Arubano eerder dit jaar Nederland om een kijkje te nemen in de keuken van het Nederlandse hoger onderwijs.

Omdat Aruba wel tot het Koninkrijk der Nederlanden behoort, maar een zelfstandig land is, is de Nederlandse accreditatiewetgeving daar niet van toepassing. Op basis van een overeenkomst tussen de Ministeries van Onderwijs van Nederland en Aruba, kan de NVAO wel de Arubaanse opleidingen beoordelen en een advies uitbrengen over de vraag of deze aan het accreditatiekader voldoen.

Bekijk alle nieuwsberichten