Van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur

9 maanden geleden

Tijdens het VO-Congres van eind maart verzorgden wij samen met de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) de workshop ‘Van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur, hoe doe je dat? In je bestuur en in je school’.

Tijdens deze workshop deelden en verkenden Ruud van der Herberg (Hobéon) en Karin Monnik (OMO) met de aanwezigen, aan de hand van praktijkvoorbeelden, welke stappen en instrumenten behulpzaam zijn voor schoolleiders en schoolbesturen om elementen van sterke kwaliteitscultuur te laten floreren. Met name werd ingegaan op de rol van bestuurders en schoolleiders in dat proces. Hiernaast kwamen vragen aan de orde als: ‘Hoe bevorder je ‘het goede gesprek’ in de keten van bestuur, management en teamleiders?’. ‘Hoe zorg je dat op alle niveaus de medewerkers hun verantwoordelijkheid (willen) nemen?’ En ‘hoe en wanneer zet je HRM-beleid in bij het versterken van kwaliteitscultuur?’.

Bent u geïnteresseerd in het thema kwaliteitscultuur? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Ruud van der Herberg via 070 30 66 800 of stuur een mail naar: r.vanderherberg@hobeon.nl

Bekijk alle nieuwsberichten