Opleidingen voor reisleider getoetst

5 jaar geleden

 
Eerste opleidingen gecertificeerd

Inmiddels zijn zes opleidingen van touroperators en opleidingsorganisaties gecertificeerd voor de duur van vier jaar. Daarmee staat dan vast dat deze opleidingen 'kwalitatief aan de maat zijn'. Deze opleidingen zijn geregistreerd in het Register van gecertificeerde opleidingen van de ANVR. Cursisten kunnen zich, onder overleggen van hun diploma, laten registreren in het daarvoor bestemde ANVR-Diploma Register

Beoordelingskader 'Bedrijfsopleidingen reisleider'

De ANVR heeft een zogenaamd beroepscompetentieprofiel ontworpen voor de reisleider die groepen begeleidt op buitenlandse reizen. Op basis van dit competentieprofiel heeft Hobéon vijf onderwerpen benoemd en daarbij criteria ontworpen, waarop de opleidingen voor reisleider worden getoetst. De onderwerpen zijn (i) de inhoud van de opleiding, (ii) de kwaliteit van de docenten, (iii) de voorzieningen die de opleider biedt, zoals leslokalen, ict-hulpmiddelen maar ook studiebegeleiding, (iv) de kwaliteitszorg en (v) de beoordeling van het eindniveau. 

Meer informatie

Heef u vragen over mogelijkheden voor uw opleiding? Of wilt u meer informatie over het het beoordelingskader of de procedure? Neemt u dan contact op met de heer R.G.Peters of met de heer G.J.Stoltenborg via (070) 30 66 800 of r.peters@hobeon.nl of g.stoltenborg@hobeon.nl.         

 

 

Bekijk alle nieuwsberichten