Vacature: panelsamensteller

Gepubliceerd op dinsdag, 01 augustus 2017
Vacature: panelsamensteller

Gezocht: Communicatieve sterke puzzelaar 

Houd jij van puzzelen? Geen legpuzzel of woordzoeker, maar het meer ingewikkelde combinatiewerk zoals logigrams en sudoku’s. Ben jij een kei in het oplossen van dit soort puzzels? Dan is deze functie jou misschien wel op het lijf geschreven. Wij zijn namelijk op zoek naar een nieuwe collega voor het samenstellen van visitatiepanels voor de beoordeling van opleidingen in het hoger onderwijs.

Panelsamensteller

Elke opleiding in het hoger onderwijs die door de overheid erkende diploma’s wil (blijven) afgeven, dient één keer in de zes jaar beoordeeld te worden door een panel van deskundigen. De deskundigen in een panel moeten met elkaar een aantal door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) opgestelde kenmerken representeren. In het kader van clustergewijze accreditatie, moeten de panels voor de opleidingen binnen één cluster bovendien overlap vertonen, passen bij het profiel van de opleiding en de panelleden moeten onafhankelijk zijn van de opleiding die zij gaan beoordelen. Kortom, het is een mooie uitdaging om panels samen te stellen die voldoen aan alle wensen en eisen.

Als panelsamensteller verhoud je je tot de wensen van een opleiding, de NVAO-vereisten en de afspraken met de andere opleidingen binnen een cluster. Je onderhoudt nauw contact met opleidingen, de NVAO en je counterparts bij de andere evaluatiebureaus. Ook ben je een vraagbaak voor je interne collega’s. De functie van panelsamensteller kent daarnaast een aanzienlijke administratieve component.

Benodigde eigenschappen

Als panelsamensteller moet je communicatief zeer sterk zijn - zowel mondeling als schriftelijk -, goed kunnen samenwerken, houden van een uitdaging, analytisch en kritisch zijn, overzicht kunnen houden, zorgvuldig zijn, met deadlines kunnen werken, de belangen van verschillende partijen vertegenwoordigen, proactief zijn en in voorkomende gevallen een bemiddelende rol kunnen spelen.
Bij voorkeur beschik je over hbo-niveau en kun je voor minimaal 0,6 / 0,8 fte in de week aan de slag. 

Bedrijfsprofiel

Hobéon is het adviesbureau voor strategische vraagstukken van onderwijs- en kennisinstellingen, brancheorganisaties, beroepsverenigingen en overheidsinstellingen. Wij hebben jarenlange ervaring met strategieontwikkeling, projectmanagement, kwaliteitszorg, organisatieadvies en marktonderzoek. Wij richten ons op het voortgezet onderwijs, mbo-instellingen, hogescholen, universiteiten en instellingen actief op het gebied van Leven Lang Leren. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van professionele relaties.

Bij Hobéon werken circa 45 professionals, met zeer diverse achtergronden. Wat hen bindt is de drang naar duurzame oplossingen en praktische adviezen, die onze klanten daadwerkelijk kunnen gebruiken en toepassen.

Interesse en gedreven genoeg?

Wij ontvangen graag jouw gemotiveerde reactie inclusief curriculum vitae. Deze kun je richten aan m.karsdorp@hobeon.nl
Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Marisca Karsdorp via (070) 30 66 800.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

« Terug naar het overzicht