Training intern auditoren in het onderwijs (open inschrijving)

Gepubliceerd op vrijdag, 16 juni 2017
Training intern auditoren in het onderwijs (open inschrijving)

Hobéon heeft een trainingsprogramma opgezet voor (beginnende) auditoren in het onderwijs. De training (eerstvolgende data op 18 oktober en 22 november 2017) is gebaseerd op de expertise die Hobéon heeft op het gebied van kwaliteitszorg en de ervaring die is opgedaan met het uitvoeren van audits. Het programma heeft inmiddels met succes gedraaid, zowel als maatwerk en als open inschrijving. De training is bedoeld voor interne auditoren in het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. 

Voor wie

De training is bedoeld voor degenen die op een onderwijsinstelling (interne) audits uitvoeren of gaan uitvoeren. De training kan ook interessant zijn voor (staf)functionarissen die vanuit ondersteuning en beleid te maken hebben met (interne) audits en de kneepjes van het vak willen leren kennen.

Niveau

De training betreft het basisniveau dat voor alle auditoren geldt en is geschikt is voor zowel starters als degenen die al enige ervaring hebben als (interne) auditor.

Opzet 

De training is een combinatie van (praktijk)theorie en het oefenen van auditvaardigheden, ondermeer aan de hand van casuïstiek uit de auditpraktijk. 

Programma

De training neemt twee dagen in beslag met enige weken tussenruimte. Op het programma staan onder meer de volgende onderwerpen:

Dag 1

 • Inleiding kwaliteitszorg en uitvoering audits
 • Kenmerken van een goede audit
 • Werken met een beoordelingskader
 • Auditstijlen
 • Appreciative Inquiry / waarderend auditen
 • Casus: analyseren van een kritische reflectie of zelfevaluatie

Dag 2

 • Werkwijze auditteam
 • Analyse van documenten
 • Gespreksvoering
 • Komen tot een beoordeling
 • Casus: voeren van auditgesprekken.

In de periode tussen de eerste en tweede dag krijgen de deelnemers een huiswerkopdracht ter voorbereiding op de tweede trainingsdag.

Data en plaats

De training wordt gehouden op 18 oktober en 22 november 2017 van 09.00 uur tot 17:00 uur, in Utrecht.
Na afloop ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Door wie?

De training wordt verzorgd door Hans Stoltenborg, senior-adviseur. Hans is als lead auditor ingeschreven in het International Register of Certificated Auditors (IRCA). 

Prijs

De investering voor deze training bedraagt € 950,- per persoon.  De prijzen zijn exclusief BTW en inclusief trainingsmap/koffie/thee en lunch.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de training d.m.v. het aanmeldformulier.Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een verzoek tot betaling van de kosten. Indien er onverhoopt onvoldoende deelnemers zijn, behoudt Hobéon zich het recht voor de training te annuleren. Zijn er teveel aanmeldingen (wij sturen aan op maximaal 15 deelnemers), dan kijken wij naar de mogelijkheid om een tweede training te organiseren.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleringen voor trainingen met open inschrijving dienen schriftelijk te gebeuren. Hiervoor hanteren wij onderstaande annuleringsvoorwaarden:

 1. Tot een drie weken voor aanvang van de training kunt u zonder kosten annuleren.
 2. Bij annulering tussen een drie weken en 14 dagen voor de aanvangsdatum zijn de kosten 50%
  van het oorspronkelijke bedrag.
 3. Wanneer u binnen 14 dagen voor aanvang van de training annuleert, bent u het volledige
  deelnemersbedrag verschuldigd.
 4. Bij verhindering kan uw organisatie- in overleg met Hobéon- een vervangende deelnemer afvaardigen.
 5. Bij verhindering tijdens een deel van de training blijft het volledige cursusgeld verschuldigd en vervallen de verzuimde uren.

Na het volgen van de training en na ervaring met het uitvoeren van audits, kunt u zich laten certificeren als (intern) auditor.

« Terug naar het overzicht