Hobéon zal persoonscertificering voor Applus RTD uitvoeren

2 jaar geleden


Op de Nederlandse markt van niet-destructief onderzoek is Applus RTD de grootste aanbieder van NDO diensten in Nederland. Hobéon SKO heeft Applus RTD erkend als Training en Examination center. Hobéon SKO zal stapsgewijs de persoonscertificering voor Applus RTD gaan uitvoeren. Het eerste certificaat is tevens op 7 december 2015 uitgereikt.
Door deze samenwerking beogen beide partijen dat de kwalificatie en certificatie van NDO-personeel eenduidig wordt uitgevoerd binnen Nederland. Op 2 december 2015 werd tevens het eerste certificaat uitgereikt.

Applus RTD levert met hooggekwalificeerd personeel innovatieve en betrouwbare diensten voor niet-destructief onderzoek, Inspecties en Certificatie om vast te stellen of industriële installaties voldoen aan de vereiste kwaliteit. Het bedrijf levert aan grote bedrijven in de olie-, gas- en energie sector. Door Applus RTD worden reeds vele jaren NDO-opleidingen en -examens ontwikkeld en uitgevoerd.

Hobéon SKO is sinds 1987 betrokken bij de certificering van NDO-personeel. Hobéon SKO wordt door de Raad van Accreditatie beoordeeld tegen de internationale norm voor persoonscertificering, de ISO/IEC 17024. Om het niveau van de vakbekwaamheid van NDO-personeel zeker te stellen zijn internationale eisen geformuleerd in de ISO 9712. Hobéon SKO heeft haar persoonscertificatie voor NDO-personeel ingericht conform deze eisen.

Voor meer informatie gaat u naar de pagina over persoonscertificering Niet destructief onderzoekers op deze website.
Of raadpleeg de webiste van Applus RTD.

Bekijk alle nieuwsberichten