Eerst opleidingen met keurmerk Duurzaam mbo

4 jaar geleden

 

 

Met het keurmerk Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs tonen de mbo opleidingen aan dat afgestudeerden dié competenties bezitten waarmee ze een rol kunnen spelen in duurzame ontwikkeling.
De auditoren die vorige week de audit uitvoerden bij de beide ROC's, waren onder de indruk van de projecten, de goede samenwerking met het bedrijfsleven, de visie vanuit het management en bovenal de bevlogenheid van de docenten en studenten.

Onderwijsinstellingen spelen een belangrijke rol  bij de verankering van (praktijk)kennis over duurzame energie in het mbo.
Met het keurmerk wordt duurzame ontwikkeling als profiel zichtbaar en aantoonbaar. Dit kan verschillende doelgroepen aanspreken, zoals het werkveld of aankomende studenten.Tevens wordt het streven naar een keurmerk vaak ingezet als middel tot verandering en ontwikkeling.

Het keurmerk kent verschillende niveaus die voor de mate van integratie van duurzame ontwikkeling staan. De niveaus worden weergegeven met ‘sterren’. De sterren corresponderen met de fasen.
Een keurmerk met één ster wil dus zeggen dat duurzame ontwikkeling binnen de organisatie activiteiten-georiënteerd is; twee sterren betekent proces-georiënteerd, drie sterren systeem-georiënteerd, vier sterren keten-georiënteerd en vijf sterren maatschappij-georiënteerd.

De opleidingen behaalden het keurmerk met twee sterren.

keurmerk dmo

 

Bekijk alle nieuwsberichten