Aventus bestendigt duurzaam techniek onderwijs met behalen keurmerk

3 jaar geleden

 

ROC Aventus zet zich, in samenwerking met het bedrijfsleven, in voor de ontwikkeling van duurzaam en toekomstbestendig techniekonderwijs in het mbo. Aantrekkelijk techniek onderwijs met een schone toekomst in balans tussen economie en ecologie.
De sector Techniek & Mobiel, met haar techniek en automotive opleidingen ontving het keurmerk  op het niveau van 1 ster. Een audit op basis van het Aishe kader toonde aan dat duurzame ontwikkeling op de agenda staat en dat Aventus  goed op weg is om Cleantech als groene draad door te voeren in de curricula van haar opleidingen.

In verschillende sectoren, zoals de techniek, is duurzaamheid een belangrijk thema. En ook binnen opleidingen in het mbo is duurzame ontwikkeling een thema dat toenemende aandacht krijgt. Met het beoordelingskader duurzame ontwikkeling mbo beoordelen wij de mate van integratie van duurzame ontwikkeling in de opleiding. Hierbij kijken we naar de inhoud van het onderwijs en naar de organisatie van de opleiding: de visie, het beleid en de bedrijfsvoering.

Bij een positieve beoordeling leidt het beoordelingskader tot het Keurmerk Duurzaam mbo. Het keurmerk kent vijf niveaus die voor de mate van integratie van duurzame ontwikkeling staan. Met een keurmerk kan een opleiding zich onderscheiden en profileren op het thema duurzaamheid. Daarnaast dient het beoordelingskader als een handig kader voor het integreren van duurzame ontwikkeling in verschillende onderdelen van de organisatie en het te monitoren en te verbeteren.Bekijk alle nieuwsberichten