ONLINE masterclass: Van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur

Donderdag 17 september — 10:00 - 12:00

In deze masterclass wordt ingegaan op het begrip kwaliteitscultuur en welke verschillende betekenissen dit kan hebben. Deze masterclass is bedoeld voor managers, projectleiders of andere onderwijsprofessionals die zich in willen zetten om een kwaliteitscultuur te realiseren die aansluit bij de uitgangspunten voor kwaliteit waar uw instelling voor staat.

ONLINE masterclass: Van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur

In deze masterclass komen vragen aan de orde als; Hoe identificeer je een kwaliteitscultuur? Welke manieren zijn er om deze te stimuleren. En hoe realiseer je een verandering in de (kwaliteits)cultuur van je organisatie? Kwaliteitscultuur is, zo is onze ervaring, een belangrijke succesfactor voor een effectief kwaliteitsmanagementsysteem. De centrale vraag in deze masterclass is: Wat is de balans tussen sturing en de autonomie van de professionals? Nadenken over cultuur levert in tijden waarin verandering plaatsvindt waardevolle informatie op. Welk gedrag wordt dan zichtbaar en welk effect heeft dat? Kortom, een mooi moment om met elkaar een analyse van de huidige kwaliteitscultuur te maken om vervolgensafwegingen te maken op welke wijze deze op basis van kwaliteitsuitgangspunten kan worden gestimuleerd.


Deze online masterclass wordt georganiseerd via Microsoft Office Teams en duurt circa 2 uur. De investering bedraagt € 150,- (excl. btw) p.p.

  • Een kwartier van te voren kunnen deelnemers inloggen.
  • In de masterclass vindt voornamelijk kennisoverdracht plaats, worden voorbeelden getoond en overwegingen meegegeven. Op vooraf gecommuniceerde momenten is er ruimte voor inbreng, vragen en discussie op afgebakende onderwerpen.
  • De masterclass wordt afgerond met een samenvatting en linken naar relevante informatie om nader te verkennen.
  • Na afronding van de masterclass wordt deze digitaal geëvalueerd om onze masterclasses te optimaliseren.

Alle onderstaande masterclasses zijn ook InCompany te organiseren. Desgewenst met maatvoering op specifieke vragen.
Mist u iets? Heeft u aanvullende wensen? Neem dan gerust contact met ons op of maak dit kenbaar in het onderstaande formulier.

 

Bekijk alle activiteiten