ONLINE masterclass: juridische kaders & covid

Dinsdag 2 februari — 14:00 - 16:00

In deze tijden van turbulentie is het zaak enige orde te bewaken en goed te weten wat ieders positie is. Toepassing van de wet- en regelgeving en de verhouding met instellingsregels vragen om creatieve, maar ook juridisch houdbare (tijdelijke) oplossingen. Deze masterclass staat open voor betrokkenen verbonden aan onderwijsinstellingen in het hoger onderwijs die moeten werken met de WHW.

ONLINE masterclass: juridische kaders & covid

In deze masterclass komen vragen aan de orde als: Hoe nemen actoren zoals opleidingsmanagement en examencommissie hun taken en bevoegdheden op? Welke juridische dilemma’s spelen op dit moment rond thema’s zoals instroom/doorstroom van studenten, studieadviezen, aanpassingen van onderwijsprogramma’s en (online) examinering? We betrekken de actuele stand van zaken rond landelijke afspraken en (spoed)wetgeving en delen met elkaar voorbeelden en praktijken.

De masterclass staat onder leiding van Pieter Huisman, senior adviseur bij Hobéon en bijzonder hoogleraar onderwijsrecht aan de Erasmus School of Law.


Deze online masterclass wordt georganiseerd via Microsoft Office Teams en duurt circa 2 uur. De investering bedraagt € 150,- (excl. btw) p.p.

  • Een kwartier van te voren kunnen deelnemers inloggen.
  • In de masterclass vindt voornamelijk kennisoverdracht plaats, worden voorbeelden getoond en overwegingen meegegeven. Op vooraf gecommuniceerde momenten is er ruimte voor inbreng, vragen en discussie op afgebakende onderwerpen.
  • De masterclass wordt afgerond met een samenvatting en linken naar relevante informatie om nader te verkennen.
  • Na afronding van de masterclass wordt deze digitaal geëvalueerd om onze masterclasses te optimaliseren.

Alle onderstaande masterclasses zijn ook InCompany te organiseren. Desgewenst met maatvoering op specifieke vragen.
Mist u iets? Heeft u aanvullende wensen? Neem dan gerust contact met ons op of maak dit kenbaar in het onderstaande formulier.

 

Bekijk alle activiteiten