Actualiteitendag examencommissies hoger onderwijs

28 november 2017

Hobéon organiseert een actualiteitendag Examencommissies hoger onderwijs (hbo en wo) op 28 november 2017. De training is bedoeld voor leden van examencommissies die al over een zekere basiskennis beschikken.

Doelgroep: leden examencommissies hoger onderwijs
Locatie: Den Haag 
Datum: 28 november 2017, 09.00 – 16.30 uur
Prijs: € 349,- per persoon (incl. trainingsmateriaal, koffie/thee en lunch)


De training op 28 november 2017 is inmiddels volgeboekt. Hebt u interesse, meld u dan aan via onderstaand aanmeldformulier, zodra er voldoende aanmeldingen zijn gaan wij op zoek naar een alternatieve datum.


Sinds ‘Versterking bestuurskracht’ nemen examencommissies een centrale rol in bij de borging van de toetsing en de borging van het eindniveau van de student. Examencommissies moeten opereren in een steeds veranderend speelveld en de onafhankelijke positionering roept soms vragen op: waar gaat de examencommissie over, en waar ligt de verantwoordelijkheid van management en docent? 

De dag wordt verzorgd door Pieter Huisman en Hans Stoltenborg, beiden senior adviseur bij Hobéon.

Prof. mr. Pieter Huisman adviseert onderwijsinstellingen vanuit Hobéon over onderwijsjuridische, strategische en bestuurlijke (governance) vraagstukken, daarnaast is hij bijzonder hoogleraar onderwijsrecht aan de Erasmus School of Law en onderzoeker bij De Haagse Hogeschool, thema’s goed bestuur en juridisering. Pieter belicht tijdens de dag de onderwijs juridische kant van examencommissies.

Drs. Hans Stoltenborg studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Heer Stoltenborg treedt regelmatig op als voorzitter van auditteams in het hoger onderwijs. In dat kader beoordeelde hij vaak de positie van examencommissies. Hans belicht tijdens de dag de inbedding van examencommissies in de organisatie en de feitelijke borging van het eindniveau van de studenten. 

Aanmeldformulier Actualiteitendag examencommissies

Bent u geïnteresseerd in deelname? Meld u dan aan via onderstaand aanmeldformulier of neem contact op met Mirjam Dijkman, afdeling communicatie, m.dijkman@hobeon.nl of bel met (070) 30 66 800. Wij sturen aan op maximaal 15 deelnemers. Indien er meer dan 15 aanmeldingen zijn, dan gaan wij op zoek naar alternatieve data. Indien er onverhoopt onvoldoende deelnemers zijn, dan behoudt Hobéon zich het recht voor de training te annuleren.

Velden met een * zijn verplicht