hobeon home

Onze ervaren adviseurs kennen de universitaire context door en door

Training in het WO

Hobéon heeft jarenlange ervaring met kwaliteitszorg en wetgeving voor het WO. Ons aanbod aan trainingen en masterclasses wordt verzorgd door ervaren adviseurs die de academische context door en door kennen. De trainingen zijn volledig op maat en modulair op te bouwen. Centraal staat de praktische koppeling van kennis, inhoud en vaardigheden.

TRAINING | Examencommissies in het hoger onderwijs

Wij brengen u op de hoogte van relevante en actuele ontwikkelingen in academisch onderwijs, beleid en wetgeving die impact hebben op het werk van examencommissies. Vragen die aan de orde komen, zijn onder andere: Waar gaat de examencommissie over? En waar ligt de verantwoordelijkheid van management en docent? Daarnaast is deze training bedoeld om de juridische blik van examencommissies aan te scherpen, mede aan de hand van actuele jurisprudentie en casuïstiek(oefeningen).

TRAINING | Borging kwaliteit toetsen en beoordelen

De training ‘borging kwaliteit toetsen en beoordelen’ gaat in op de reikwijdte van toetsen en beoordelen. Welke instrumenten kunt u gebruiken om (proactief) kwaliteit te beïnvloeden en hoe beoordeelt u (reactief) de kwaliteit, waarbij die beoordeling vervolgens leidt tot voorstellen om de kwaliteit van het toetsen en beoordelen verder te ontwikkelen.

TRAINING | Jurisprudentie hoger onderwijs

In een kort tijdbestek krijgt u informatie over belangrijke en richtinggevende uitspraken van diverse juridische instanties. Daarbij brengen wij u op de hoogte van actuele en relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving binnen het onderwijs.

Open training of incompany training

Bent u geïnteresseerd in deelname aan een open training? Bekijkt u dan hieronder de actuele trainingsdata. Wilt u liever dat Hobéon voor u een incompany training of een training op maat organiseert? Of staat de training waarin u geïnteresseerd bent niet in het overzicht met trainingsdata? In dat geval kunt hierover contact opnemen met Roel van Krieken via 070 30 66 800 of roel.van.krieken@hobeon.com. Ook voor inhoudelijke vragen over de trainingen die wij aanbieden, kunt u bij Roel terecht.

21 juni
Den Haag

Tweedaagse train-de-trainer RelatieWijs! | Startdatum 21.06.24

Read more
13 september
Den Haag

Basistraining RelatieWijs! | 13.09.24

Read more
24 september
Den Haag

Training Examencommissies hoger onderwijs | 24.09.24

Read more
8 oktober
Den Haag

Tweedaagse training Interne auditoren in het onderwijs | Start 08.10.24 (volgeboekt)

Read more
5 november
Online

Masterclass: Van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur | 05.11.24

Read more
12 november
Den Haag

Training Examencommissies hoger onderwijs | 12.11.24

Read more