Studenten in de gang (Cottonbro via Pexels)

Wij denken mee en denken verder

Advies in het WO

Het academisch bedrijf is voortdurend in beweging. Ontwikkelingen volgen elkaar in zo’n hoog tempo op dat universiteiten, faculteiten en opleidingen soms behoefte hebben aan een blik van buiten of een advies op maat. Hobéon heeft de expertise en ervaring in huis om in deze behoefte te voorzien: wij denken mee en denken verder. Onze kracht ligt in onze rol als kennispartner bij uitdagende verander- en vernieuwingsprocessen.

Innovatie in onderwijs en opleidingen

Uitbreiding of vernieuwing van uw onderwijsaanbod? Wij ondersteunen u graag bij deze ontwikkeling. Van onderzoek naar de arbeidsmarktbehoefte tot het samenstellen van het curriculum en van samenwerking met het regionale werkveld tot het opstellen van het macrodoelmatigheidsdossier. Hobéon levert altijd kwaliteit op maat.

Organisatieontwikkeling en kwaliteitscultuur

Kwaliteitsontwikkeling in het onderwijs is belangrijker dan ooit. De levering van kwaliteit vraagt om een sterke organisatiecultuur. Mensen maken tenslotte het verschil. Hobéon biedt verschillende methoden om de kwaliteit van uw organisatie in beeld te brengen en hoog te houden.

Governance en intern toezicht

Als universiteit opereert u nooit alleen, maar altijd in een bestuurlijk netwerk. Maar wie heeft nu welke (eind)verantwoordelijkheden? Hoe is het intern toezicht geregeld? Hoe beoordelen we de (bestuurlijke) effectiviteit van dergelijke samenwerkingen? Een kritische zelfreflectie van het bestuur, het interne toezicht en de onderlinge samenwerking is een must. Wij begeleiden u bij het in kaart brengen hiervan. 

Juridisch onderwijsadvies

Betekenis en naleving (compliance) van wettelijke regels roepen ook binnen het WO veel vragen op. Hobéon kan u hierin adviseren. Wij ontwikkelden bovendien verschillende instrumenten om uw organisatie op wettelijke eisen te toetsen.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Eramus Universiteit Rotterdam
Maastricht University