Studenten (Andy Barbour via Pexels)

Betrokken, flexibel en deskundig

Hobéon Academic

De missie van Hobéon Academic is om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van het academische onderwijs. Wij bieden een uitgebreid pakket aan diensten dat hierop specifiek is toegesneden.

Opleidingsvisitaties WO

Hobéon Academic heeft expertise in huis om academische opleidingen en visitatieclusters optimaal te ondersteunen en te ontzorgen in het visitatieproces. Wij kunnen bogen op jarenlange ervaring in het op maat begeleiden en ondersteunen van visitatietrajecten, van 'eenpitters' tot grote opleidingsclusters. Wij geloven niet in ‘one size fits all’, maar werken nauw samen met opleidingen in het WO om een op maat gesneden en ontwikkelingsgericht traject neer te zetten. Dat doen wij vanuit onze drie kernwaarden: flexibel, betrokken en deskundig.

Lees verder

Advies

Het academisch bedrijf is voortdurend in beweging. Ontwikkelingen volgen elkaar in zo’n hoog tempo op dat universiteiten, faculteiten en opleidingen soms behoefte hebben aan een blik van buiten of een advies op maat. Hobéon heeft de expertise en ervaring in huis om in deze behoefte te voorzien: wij denken mee en denken verder. Onze kracht ligt in onze rol als kennispartner bij uitdagende ontwikkel-, verander- en vernieuwingsprocessen. Zo adviseren wij u over governance-vraagstukken of ondersteunen u bij een macrodoelmatigheidstoets. 

Lees verder

Training

Hobéon Academic heeft jarenlange ervaring met kwaliteitszorg en wetgeving voor het WO. Ons aanbod aan trainingen en masterclasses wordt verzorgd door ervaren adviseurs die de academisch context door en door kennen. De trainingen zijn volledig op maat en modulair op te bouwen. Centraal staat de praktische koppeling van kennis, inhoud en vaardigheden aan uw specifieke context en behoeften.

Lees verder

.

Onze adviseurs

De adviseurs van Hobéon Academic hebben jarenlange ervaring in het academisch onderwijs en onderzoek, en kennen de universitaire context van haver tot gort. Zij zijn professionals die u kunnen ondersteunen bij het oplossen van complexe vraagstukken op velerlei gebied. Wij stellen graag enkele van onze adviseurs aan u voor.

Roel van Krieken

roel academic 2

Roel van Krieken werkt sinds 2016 bij Hobéon en is sinds 2019 hoofd advies en training. Zijn achtergrond ligt in de onderwijskunde met een specialisatie in lerende organisaties. Roel richt zich met name op bestuurlijke vraagstukken, portfolio-ontwikkeling, verandermanagement, organisatieontwikkeling en governance. Hij adviseert diverse universiteiten in binnen- en buitenland en verzorgt trainingen voor o.a. examen- en opleidingscommissies. 

Neem contact op met Roel
roel.van.krieken@hobeon.com  
Roel van Krieken | LinkedIn

Inge van der Hoorn

Inge H academic 2

Inge van der Hoorn werkt sinds 2011 bij Hobéon. Als secretaris en (logistiek) coördinator heeft zij een groot aantal visitaties in het hoger onderwijs begeleid. En als adviseur ondersteunt Inge diverse universiteiten bij de marcodoelmatigheidsaanvraag en kwaliteitstoetsing van nieuwe opleidingen.  

Neem contact op met Inge
Inge.van.der.Hoorn@hobeon.com
Inge van der Hoorn | LinkedIn

Pieter Huisman

Pieter Huisman academic 2

Pieter Huisman is bijzonder hoogleraar Onderwijsrecht aan de Tilburg University. Hij is lid van de Onderwijsraad en secretaris van de stichting Nederlands Centrum voor Onderwijsrecht (NCOR). Sinds 2014 werkt Pieter als senior adviseur bij Hobéon. Hij is gespecialiseerd in onderwijswetgeving, compliance, bestuurlijk-juridisch advisering over samenwerkingsvraagstukken en governance in het onderwijs. 

Neem contact op met Pieter
pieter.huisman@hobeon.com
Pieter Huisman | LinkedIn

Adviseur Reina Konijn

Bij visitaties zetten wij ontwikkeling altijd op de eerste plaats